Kia Stonic, en ny viktig modell for Kia

Helt nye Kia Stonic er en iøynefallende og kompakt crossover, og blir en viktig modell for Kia. Den går rett inn i B-SUV segmentet som vokser raskest i Europa, hvor det hvert år selges 1,1 million biler som utgjør 7% av markedet. Man regner med ytterligere vekst her de to neste årene, og at det vil selges rundt 2 millioner biler av denne typen i 2020.

“Det ventes at B-SUV segmentet vil overgå C-SUV innen 2020, og at mer enn 1 av 10 nye biler i Europa vil være fra segmentet Stonic inngår i. Kundene rekrutteres fra flere hold; de som går opp fra en mindre bil (21 %), de som nedskalerer fra en typisk familie kombi (15 % ), samt de som ønsker å bytte fra en kompakt flerbruksbil», sier Michael Cole, Chief Operating Officer i Kia Motors Europe.

«Kia Stonic vil være en av de mest overbevisende nye bilene i denne klassen, og når segmentet vokser ytterligere ser Stonic ut til å bli en av våre bestselgende modeller. «

Stonic er designet i Europa i samarbeid med Kias designsenter i Korea. Designen skiller seg klart ut, men har Kias signaturelementer som «tigernese»grillen. Utvendig kombineres skarpe linjer med mykere overflater.

Valgmulighetene er mange, og man kan skreddersy og tilpasse bilen etter eget ønske, noe som er viktig for mange kunder i dette segmentet. Stonic er inspirert av konseptbilen Kia Provo som hadde hadde to-farget lakk og ble vist i 2013. Også på Stonic vil man kunne velge en annen farge på taket, og det er 20 ulike kombinasjonsmuligheter på lakkfarger.

Når Stonic kommer for salg tredje kvartal i år blir det med et utvalg av flere lette, nedskalerte bensin og dieselmotorer, alle koblet til en manuell gearkasse. Kias 1.0 ltr. turbo bensinmotor på 120 hk, en 1.25- og 1.4-liters bensinmotor, samt en effektiv 1.6-liter dieselmotor. Stonic er bygget for å gi engasjerende kjøreegenskaper, med god respons. Elektronisk stabilitetskontroll er standard, og gjør Stonic til en morsom og sikker bil under alle forhold.

Interiøret er designet med fokus på teknologi og ergonomi, og også her kan man velge ulike fargepakker. Stonic leveres med mye utstyr og aktive og passive sikkerhetsteknologier som øker komfort og sikkerhet. Kjøreturen blir behagelig med oppvarmede seter, cruise control og nøkkelfritt system. Apple CarPlay™ og Android Auto™ gjør at du alltid er tilkoblet.

De utvendige målene er kompakte, men interiøret er meget godt utnyttet for å gi best mulig plass for fører og passasjerer. Det praktiske bagasjerommet på 352-liter (VDA) har gulv som kan justeres i to høyder.

Bilen er bygget på en sterk, sikker og lett plattform og det er benyttet hele 51% avansert høyfast stål i karosseriet. Stonic leveres med et utvalg av Kia’s DRiVE WISE førerassisterende systemer, blant annet automatisk nødbremsesystem med fotgjengergodkjenning og kollisjonvarsel, blindsonevarsling med varsel for kryssende trafikk bak og filskiftvarsling. Fjernlysassistent samt Driver Attention Warning, varsel til fører om man er uoppmerksom eller søvning, øker sikkerheten ytterligere.

Som alle Kias modeller selges Stonic med Kias unike 7 års / 150 000 km garanti, og kommer for salg tredje kvartal 2017.