Lang rekkevidde sikrer hytteturen

Kjærlighet ved første mil

– Nå skjønner vi ekstra godt hvorfor en slik elbil står høyt på ønskelisten til folk. Tenk en rullende “spare- gris” som attpåtil både er kul og trendy. Og til en pris som absolutt er innen rekkevidde for folk flest.

Journalist Liv Alsaker Sande og fotograf Karoline Vedøy i magasinet Vi Bygger Nytt lot seg virkelig begeistre da de fikk prøve- kjøre den splitter nye elbilen Renault ZOE en vårdag i mars. Målet var å kjøre frem og tilbake til en hyttereportasje i nærheten av Imsland i Vindafjord.

– Ekstra spennende var det jo å teste rek- kevidden til elbilen og den holdt virkelig mål. Kjøreturen var totalt på 22 mil, og da vi parkerte bilen ved Varden Bil på Norhe- im, så vi på ladestatusen at vi kunne kjørt 10-12 mil til. Det betyr jo at en fint kan bruke elbilen frem og tilbake til hytten på fjellet, sier Sande og Vedøy.

Kjør til hytten!
Dette bekrefter selger Vidar Dvergsnes på Varden Bil. For siden nye Renault ZOE nå har en rekkevidde på 400 km (NEDC), betyr det i praksis at en kan kjøre mellom 300 og 350 km på sommerstid og 200 km på vin- terstid.

– Vi har en kunde som prøvekjørte ZOE fra Haugesund til Haukeligrend på vinterstid (-5 – 0 grader) – en kjøretur på 192 km. Han hadde ca 2 mil igjen på batteriet da han kom fram. Og dette er en strekning med mye motbakke, så ingen tvil om at den kommer langt med nye Renault ZOE, sier Dvergsnes.

Stor småbil
Selv om nye Renault ZOE tilhører den såkalte “småbilklassen”, får en følelsen av en større bil når en sitter i kupeen. Med plass til opptil 338 liter bagasje, er dette også en romslig bil å pakke i. Lekkert design, plass til 5 personer, et interiør som gir en unik følelse av velvære og batterigaran- ti på 8 år/160 000 km. En elektrisk bil som vil gi deg en helt ny kjøreopplevelse og som tar deg med på lengre kjøreturer. Ikke rart Renault ZOE har blitt en stor suksess i det norske markedet og er også en av de meste solgte bilene hos Varden Bil i Haugesund. Wallboks hjemmelader inkludert monter- ing er med i prisen. Lading via denne er vel- dig enkel, og går raskere enn en vanlig stik- kontakt. Kjøper du en Renault ZOE får du 1 års gratis lading på offentlige ladestasjon- er fra Fortum og Grønnkontakt inkludert i prisen. Kampanje ut april med kr 20.000 i rabatt gir en startpris på kr 231.000.