Som første ladbar hybrid SUV ble den en verdensnyhet januar 2014. Outlander Plug-in Hybrid EV (PHEV) er siden Europas og Norges mest solgte ladbare hybridbil. Nå fornyes den.

Nytt på 2016 modellene – «ansiktsløfting»
Ny front og hekk, LED kjøre-/ markeringslys, lettmetallfelger i nytt design er de største utvendige forandringene. Outlander fremstår i en tøffere drakt. Visuelt ser den lavere og bredere ut mens plassen innvendig er like stor som før.

Den nye «Dynamic Shield» fronten uttrykker Mitsubishi sitt nye designspråk. Fronten ventes å komme på nye modeller i fremtiden.

Et løft i opplevd kvalitet
Innvendig er det gjort et løft i materialvalg på dashbord og instrumentpanel, samt for seter og paneler. Setene er forbedret både i kvaliteten på skinnet, men også sidestøtte er forbedret. Senterkonsollen er hevet og gitt en høyere finish. Fotbrønnene er belyst med stemningslys for økt velvære.
Det nye 4-ekers skinntrukkede rattet er oppvarmbart. Frontvinduet kan varmes opp for å smelte vekk is raskt.

Tekniske forbedringer og økt støyisolering og kjøreglede
Det er foretatt en justering som forbedrer akselerasjonen fra 0-40 km/t med ett sekund. Det øker følelsen av kraftoverskudd og respons.
En rekke tiltak er gjort for virkelig å frembringe en luksuriøs følelse. Økt bruk av lyddempende materialer på strategiske plasser rundt om samt en dynamisk demper er lagt til ved batteripakken og bakre elmotor for å redusere vibrasjoner ved spesiell frekvensområder. Forbedringer i hjuloppheng både foran og bak demper resonans fra veiunderlaget. Hjuloppheng foran og bak, samt chassiset er i tillegg gjort stivere for økt kjørerespons. Styringen er justert for raskere tilbakemeldinger fra underlaget, og økt kjøreglede.

Super All-wheel control (S-AWC)
Det avanserte 4WD systemet har fått noen ytelsesjusteringer som forbedrer kraftdistribusjonen mellom fremre og bakre hjul, samt for krengningskontrollen (AYC – Active Yaw control).

Enda lavere forbruk
Outlander PHEV gir muligheten til å kjøre svært drivstoffeffektivt. Et forbruk ved blandet kjøring (EU norm) på 0,18 liter pr mil (tidligere 0,19), og et CO2-utslipp på kun 42 g/km (tidligere 44) er lavt i en firehjulsdrevet, stor familiebil.

Utvidet garanti på batteripakken
Mitsubishi Motors øker garantien på batteripakken til 8 år/ 160.000 km. og underbygger holdbarheten og driftssikkerheten til kraftkilden i bilen.

Generelt om Outlander Plug-in Hybrid EV
Rekkevidde med ren elektrisk fremdrift er 52 km. Maksimal lastekapasitet er på hele 1740 liter (VDA) når 2. seterad er felt frem. Dette tilsvarer plassen man har i Outlander med bensin- og dieselmotor. Som 5-seter er plassen i bagasjerommet på 463 liter målt fra gulvet og opp til øvre del av seteryggen.

Helelektrisk drift, seriehybrid og parallellhybrid
Outlander PHEV driver primært bilen frem elektrisk som en elbil ved hjelp av et stort lithium-ion batteri på 12kWh. Strømmen i batteriet driver en elmotor foran og en elmotor bak, dermed har du firehjulsdrift.
Bilen går over til å være seriehybrid når bensinmotoren starter for å lade opp batteriet. Ved behov for mer kraft kan bensinmotoren også drive hjulene foran direkte i tillegg til at elmotorene kjører, da er Outlander PHEV såkalt parallellhybrid. Vekslingen mellom elmotorer foran og bak og bensinmotoren går helt sømløst.

Super All-wheel control (S-AWC)
Overføring av kraft til hjulene styres elektronisk via to elmotorer, elmotor til forhjulene og en til bakhjulene. Hvert hjul kan gis kraft og kontrolleres individuelt, og det betyr at man har god stabilitet og fremkommelighet for eksempel gjennom en sving på glatt veibane. Normalt går bilen med 60:40 kraftfordeling, henholdsvis foran og bak. Ved behov for økt kontroll på vanskelig føre, kan man aktivere 4WD Lock-bryteren mellom forsetene og få 50:50 kraftfordeling foran og bak.

Lading av batteriet når bilen er parkert
Når man ikke kjører kan man lade opp batteriet på to måter, normallading og hurtiglading.
Ved hjelp av en ladekabel på 10A som følger med i bilen, kan man lade opp batteriet via et 220V jordet strømuttak. Ladetiden er ca. 5 timer fra helt tomt til helt fullt batteri.
Man kan også kjøre innom en hurtigladestasjon og lade raskere, her tar oppladingen ca. 30 minutter fra tomt batteri til 80 % av full kapasitet. Turen kan da gå videre med elektrisk drift og svært lavt forbruk.

Avansert sikkerhet er standard
I tillegg til firehjulsdrift, lavt tyngdepunkt og en optimal vektfordeling (55/45 foran/bak) har Outlander PHEV en rekke aktive sikkerhetssystemer som bidrar til økt sikkerhet dersom uhellet er ute.
Et radarbasert konstantfartsholdersystem, Adaptiv Cruise Control (ACC), holder ønsket hastighet konstant og i tillegg innstilt avstand til bilen foran. Bremser bilen foran, vil Outlander PHEV bremse ned tilsvarende automatisk. Frontkollisjonsvarsel med bremseassistanse (FCM) vil koble inn og varsle om fare for nødbrems eller om nødvendig nødbremse bilen for å bidra til å unngå ulykker. Kjørefeltvarsler (LDW) varsler dersom bilen er på vei ut av kjørefeltet.
Anti-spinn kontroll (Traction Control) og Stabilitetskontroll, 9 kollisjonsputer inkludert knekollisjonspute for fører er standard.

Mitsubishi Remote Control
Føreren kan benytte sin smarttelefon som fjernkontroll for å styre lading fra avstand. Applikasjonen, som kan lastes ned gratis, kan også vise batterinivåstatus og gjenværende ladetid, og en rekke andre funksjoner.

Salgsmål 2015
– Interessen for hybridbiler er sterkt økende og Mitsubishi Outlander Ladbar Hybrid selger allerede best i sin klasse Norge. Bilen får nå et markant løft både i design, og i opplevd komfort ved at nyttig utstyr legges til. Avansert S-AWC 4WD gir fremkommelighet i toppklasse. Banebrytende teknologi gir rekordlavt utslipp (42 g Co2/km) og tilhørende rekordlav avgift, sier Rune Gjerstad, administrerende direktør i MMC Norge.

– Gjerstad regner med å selge 3000 Outlander Plug-in Hybrid EV til neste år.