Mitsubishi Outlander PHEV

– en fulltreffer

Mitsubishi Outlander PHEV er blitt en fulltreffer i Norge. Den elegante SUV-en var Norges nest mest solgte bil i 2016, bare slått av VW Golf. Outlander PHEV er en knallsuksess i det Norske bilmarkedet, og var den desidert mest solgte SUV-en i landet i fjor.

Det er mange årsaker til at Mitsubishi Outlander troner på toppen av salgslistene. Vi vet at nordmenn elsker hybridbiler, og at Toyota har dominert markedet gjennom flere år. Men nå fortoner det seg annerledes, for nå er det bilene med stikkontakt som får de største avgiftslettelsene. Aldri før har staten gitt deg billigere bilhold. Ladbare hybrider får store avgiftslettelser på grunn av det såkalte «plug-in systemet». Disse bilene lader nemlig på samme måte som en EL-bil. Det har gjort Mitsubishi Outlander PHEV til en salgssuksess. Gevinsten er 52 kilometers rekkevidde på ren strøm før bensinmotoren trer inn og hjelper deg videre. Har du kort veg til jobb kan du spare tusenvis av kroner.

– En Outlander PHEV bør absolutt stå på listen din dersom du vil ha en stor, men rimelig SUV med høy bakkeklaring, og en bil du «setter deg opp i». Du får denne firehjulstrekkeren fra 421.600 (levert Haugesund) og ca. 50.000 mer med full utstyrspakke, sier Steinar Jensen. Han er salgsansvarlig for Mitsubishi hos Varden Bil.

– Den lave prisen kan du takke staten og avgiften for. Her får du mye bil for pengene. En Outlander PHEV er nesten 200.000 kroner mindre avgiftsbelagt enn tilsvarende bensin/dieseldrevet Outlander, legger Jensen til. Han vet hva han snakker om etter å ha solgt Mitsubishi i snart 40 år

_MG_8136Mange fordeler
Men det er ikke bare «plug-in systemet» som har gjort den ladbare hybriden til en suksess. Bilen har også en rekke andre fordeler. Outlander PHEV er en stor familiebil med god plass, SUV-en kommer med firehjulstrekk, automatgir og masse utstyr. Bilen er også svært behagelig å kjøre og har et lavt støynivå. -Dette er en ypperlig bil for hele familien. Enten det gjelder by- eller langkjøring kommer en svært gunstig ut. Mitsubishi Outlander PHEV byr på myke og behagelige kjøreegenskaper som passer godt når man er ute etter komfort og den store kjøregleden, avslutter Jensen.

– Mye bil for pengene
Mitsubishi Outlander PHEV var et naturlig valg for oss. Her får du mye bil for pengene. Det sier Rolf Øyvind Rasmussen, som kjøpte SUV-en for omtrent et år siden. Også tidligere hadde han en Outlander – diesel. – Jeg sjekket flere alternativer, men det var ingen biler som kom opp mot den nye Outlander PHEV-en. Takket være de lave avgiftene, fordi bilen er en ladbar hybrid, var det aldri noen tvil. Andre biler i tilsvarende klasse ble mye, mye dyrere, sier Rasmussen, som bruker bilen både til småkjøring og lengre turer på hytta. – Når det gjelder kjøring til og fra jobb, og de dagligdagse gjøremålene, bruker bilen så å si hundre prosent elektrisitet. Jeg plugger til strøm når jeg kommer hjem fra jobb, da rekker det stort sett til resten av vårt daglige transportbehov. Også når det gjelder kjøring til og fra hytta på Vågsli blir kjøreturen rimeligere, selv om det her er bensinmotoren som brukes mest. På lengre turer generer nemlig bilen strøm til batteriet når du slipper gassen, bremser, eller bruker bremsehendlene i nedoverbakker. – Jeg er svært godt fornøyd med bilen. Den har god komfort, god plass, har gode kjøreegenskaper og er rimelig i drift. Og så sparer den miljøet for forurensende utslipp. Det er også viktig å tenke på i disse dager, slutter en blid og tilfreds Rasmussen.